Muzikale leiding

Marco van Amersfoort

Marco van Amersfoort is begonnen als jeugd muzikant bij de jeugddrumband van de Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandtvereniging te Velp in 1976.
Daar heeft hij zijn tamboer diploma’s A en B oude stijl gehaald en later C en D nieuwe methode met aantekening melodisch.
Na het behalen van de tamboer diploma’s gestart met de opleiding tot drumband instructeur bij Henk Smit in Buitenpost. Deze behaald met aantekening melodisch.
Sinds juni 1998 gediplomeerd drumbandinstructeur.
Diverse verenigingen geleid zoals:
Slagwerk instructeur Drumband van Kunst aan het Volk te Velp
Slagwerk instructeur Drumband van Harmonie Orkest Brummen
Slagwerk instructeur en vervangend dirigent Showband Volharding Arnhem
Slagwerk instructeur bij De Harmonie Barneveld
Slagwerk instructeur bij de Leo Fanfare te Hilversum
Dirigent bij de Drumband van het Schuttersgilde St. Bavo
Dirigent bij Drumband Sempre Avanti Zevenaar
Vervangend  dirigent bij Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandtvereniging Velp.

Militaire ervaring:
September 1991 tot en met augustus 1992 dienstplichtig muzikant bij het Tamboerkorps der Intendance o.l.v. Rein de Winter op kazerne Crailo. In juli/augustus overgeplaatst geweest naar het Jachthoornkorps Garde Jagers op de Oranje Kazerne. Dit laatste omdat men bij de Garde Jagers een tamboer in de gelederen te kort kwamen voor Taptoe Breda.
Eindrang was soldaat 1e klas.
Vanaf oktober 1995 tot en met april 1998 de eerste Beroeps Bepaalde Tijd in de functie Tamboer/Chauffeur bij de Koninklijke Militaire Kapel in de rang van Korporaal 1e klas.
In die tijd in dubbelfunctie onder meer verantwoordelijk geweest voor het vervoer van instrumentarium. Opbouwen podia en verantwoordelijk voor licht en geluid bij concerten.
Bij buiten optredens en diensten als tamboer mee gespeeld in het orkest. Onder meer de taptoes Breda en ook Prinsjesdag. Uiteraard ook de beëdigingen  en overhandigingen geloofsbrieven. Sinds januari 2018 aangesteld als muzikaal leider bij het Traditioneel Tamboerkorps Garde Grenadiers.

Kees van Venetië

Instructie blaassectie

Muziek is Kees van Venetië met de paplepel ingegoten. Zijn vader speelde viool en piano, zijn moeder harp en contrabas. Op 12-jarige leeftijd verruilt hij de blokfluit voor de trompet. Via diverse school-, jeugd- en symfonieorkesten, de Koninklijke Militaire Kapel en bigband, en de Westlandse Harmonie. Hij zong vele jaren in de akoestische band Spin Off. In 2009 maakt hij deel uit van de groep extra blazers bij het Johan Strauss- orkest van André Rieu.

Zijn loopbaan als dirigent begint in 1986 als medeoprichter van gospelgroep Shanti in Den Haag. Sindsdien heeft hij vele koren en orkesten als (inval-)dirigent geleid. Momenteel is hij dirigent van het Kinderkoor van de basisschool De Vliermeent in Den Haag, waar hij als directeur werkzaam is. Bij het UKC in Utrecht heeft hij de basisopleidingen koordirectie gevolgd. Sinds enkele jaren speelt Kees 1e klaroen bij het Traditioneel Tamboerkorps Garde Grenadiers, waar hij medio 2020 de leiding van de klaroensectie overnam van Michel Dobma.