Hallo wereld.

Welkom bij WordPress. Dit is je eerste bericht. Bewerk of verwijder het, start dan met schrijven!

Eén antwoord op “Hallo wereld.”

  1. Naast de KMK hadden de Grenadiers en Jagers nog een eigen muziekkorps. Bij de Grenadiers ging het om 2 tamboerkorpsen. 1 was gekoppeld aan de KMK, de ander aan het Pantserinfanteriebataljon te Arnhem. De 2 tamboerkorpsen zijn in 1995 opgeheven. De Jagers hadden hun eigen Jachthoornkorps, dat heeft bestaan van 1954 tot 1994. Zowel bij de Jagers als de Grenadiers kwamen deze korpsen ten einde door bezuinigingen en het opschorten van de dienstplicht. Toch hield het hier niet helemaal op. Vanuit de burgermaatschappij en het regiment was er nog steeds behoefte aan een tamboer- en jachthoornkorps. De shows van deze korpsen hadden altijd veel indruk gemaakt op taptoes en andere evenementen. Hierdoor zijn er op eigen initiatief door oud-militairen muziekkorpsen opgericht die de traditie van de opgeheven korpsen voortzetten. Deze korpsen bestaan uit zowel militairen als burgers. In het geval van de Grenadiers gaat het om het Traditioneel Tamboerkorps Garde Grenadiers. Bij de Jagers gaat het om het Traditioneel Jachthoornkorps Garde Jagers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *