Muzikale leiding

Hans van Willigen

Instructie slagwerk/muzikaal leider,

Het maken van muziek is Hans van Willigen van huis uit meegegeven. Zijn vader en beide broers zijn of waren lid van Chr. Muziekvereniging De Bazuin uit Leerdam. Zijn muzikale loopbaan begon op zeven jarige leeftijd, na de interne opleiding, ging hij als tamboer aan de slag. Na een aantal jaren als tamboer te hebben vervuld is Hans maître van De Bazuin geworden, daarnaast is hij een aantal jaren slagwerkinstructeur en choreograaf geweest. Zijn militaire dienstplicht heeft hij als tamboer vervuld bij het Fanfare Korps der Genie in Vught. In deze tijd heeft hij ook zijn tambour-maître diploma behaald. In begin jaren negentig is hij instructeur geworden bij de drumband van Kunst na Arbeid uit Arkel. Sinds maart 2022 is Hans Tamboermaître/muzikaal leider bij het Traditioneel Tamboerkorps Garde Grenadiers, waar hij deze taken overnam van Marco van Amersfoort.

Kees van Venetië

Instructie blaassectie

Muziek is Kees van Venetië met de paplepel ingegoten. Zijn vader speelde viool en piano, zijn moeder harp en contrabas. Op 12-jarige leeftijd verruilt hij de blokfluit voor de trompet. Via diverse school-, jeugd- en symfonieorkesten, de Koninklijke Militaire Kapel en bigband, en de Westlandse Harmonie. Hij zong vele jaren in de akoestische band Spin Off. In 2009 maakt hij deel uit van de groep extra blazers bij het Johan Strauss- orkest van André Rieu.

Zijn loopbaan als dirigent begint in 1986 als medeoprichter van gospelgroep Shanti in Den Haag. Sindsdien heeft hij vele koren en orkesten als (inval-)dirigent geleid. Momenteel is hij dirigent van het Kinderkoor van de basisschool De Vliermeent in Den Haag, waar hij als directeur werkzaam is. Bij het UKC in Utrecht heeft hij de basisopleidingen koordirectie gevolgd. Sinds enkele jaren speelt Kees 1e klaroen bij het Traditioneel Tamboerkorps Garde Grenadiers, waar hij medio 2020 de leiding van de klaroensectie overnam van Michel Dobma.